Predstavljamo naše članove

Author

HDK

Published

31.03.21.

> 6 min read
Purić d.o.o. Samobor
Dugogodišnja tradicija i iskustvo


Dugogodišnja tradicija i iskustvo u automobilskoj industriji, kontinuirano cjeloživotno učenje te profesionalan i etičan odnos prema poslu, zaposlenicima i klijentima, vrijednosti su poduzeća Purić d.o.o.. Započeto 1959. godine kao servis za diesel uređaje, poduzeće je danas vodeći distributer i uvoznik diesel dijelova i opreme te ovlašten partner za održavanje sustava dizelskog ubrizgavanja.

Kako bi se zadržala kvalitetna i kompetentna ponuda na tržištu, konstantno se ulaže u modernizaciju poslovanja, kupnju vrhunskih uređaja i strojeva te implementaciju novih tehnologija.

Proučavajući zahtjeve i potrebe tržišta, poduzeću se 2018. priključio Damko - tim profesionalaca na području automatizacije, digitalizacije i robotike.  

Kontrola kvalitete računalnim vidom

Razvijajući jedinstvena i domišljata rješenja za svakodnevne poslovne aktivnosti, postiže se povećana produktivnost zaposlenika i kvaliteta proizvoda i usluga, kao i smanjenje operativtnih troškova i utrošenog vremena. Rješenja kojima se to postiže su:
• Automatizirane proizvodne linije
• Kontrolom nepravilnosti računalnim vidom
• Superpozicioniranjem računalnim vidom i bin pickingom
• Implementacijom robotskih ruku
• Nadziranje procesa telemetrijskim metodama
• Digitaliziranjem

Damko u svom portfoliu ima niz uspješno provedenih projekata te je čest izlagač na svjetskim i regionalnim sajmovima i konferencijama.

Razvijamo vlastite algoritme za prepoznavanje grešaka i u najtežim uvjetima, za što je dobar primjer kontrola najsitnijih elemenata kao što su komponente SMD dimenzija manjih od 1x1x1 mm.  

Automatizirano upravljanje

Partneri smo s firmama koje se bave Lean i Green menadžmentom, digitalizacijom i automatizacijom te potiču prelazak hrvatske industrije s razine 2.0 na 4.0 i izgradnju pametnih zgrada.

Firma Purić je i sama predstavnik pametne zgrade – implementirano je automatizirano upravljanje čime se postiglo automatsko upravljanje grijanjem, klimatizacijom, ventilacijom, roleta te osvjetljenjem.

Uspjeh tvrtke proizlazi iz promišljenog i logičnog pristupa poslovanju, orijentiranosti kupcima i njihovim potrebama, implementaciji novih tehnologija u svakodnevnom radu te kontinuiranim edukacijama zaposlenika. Svi djelatnici, a posebno voditelji odjela, u svojim su aktivnostima obvezni primjenjivati visoke standarde kvalitete i zaštite okoliša čime se podiže svijest organizacije.

Vrijednosti poduzeća ogledaju se u profesionalnom i etičnom poslovanju, kontinuiranom praćenju proizvodnih procesa te kontroli proizvoda i usluga, što je definirano Politikom kvalitete te certifikatom prema normi ISO 9001.

www.puric.hr
www.damko.ai

HRVATSKO DRUŠTVO ZA KVALITETU
Berislavićeva 6, 10000 Zagreb
e-pošta: blog@hdkvaliteta.hr
OIB: 04201124440
IBAN: 04323600001101562248

Glavni urednik: Davor Markota
Design i tehnička izvedba:
Davor Markota / Quality Solutions j.d.o.o.
---